Εφαρμογή Kinesio - Τape

Εφαρμογή Kinesio - Τape

Τι είναι το Kinesio - Τape ;

Η μέθοδος Kinesio Taping είναι μια τεχνική αποκατάστασης, σχεδιασμένη ώστε να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος, παρέχοντας υποστήριξη και σταθερότητα στους μύες και τις αρθρώσεις, χωρίς όμως να περιορίζει το εύρος κίνησης του σώματος.

Η δράση του οφείλεται στην παρατεταμένη κινητοποίηση που κάνει στα μαλακά μόρια και την περιτονία, προσφέροντας στον ασθενή την υποστήριξη που αναζητά, αποκατάσταση της πάσχουσα περιοχής, σωστή ιδιοδεκτική εισαγωγή που διευκολύνει να αποκατασταθούν οι ομαλές δυνάμεις των αρθρώσεων, καθώς επίσης και μείωση του πόνου.

Το σώμα μας αποτελείται από διάφορους υποδοχείς. Το Kinesio Tape στοχεύει σε διάφορους υποδοχείς μέσα στο σωματοαισθητικό σύστημα, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο και διευκολύνοντας το λεμφικό σύστημα. Το διάστημα μεταξύ του δέρματος και των μυών συχνά μειώνεται, με αποτέλεσμα την συμφόρηση της ροής του λεμφικού υγρού και του αίματος. Αυτή η συμφόρηση αυξάνει τη δραστηριότητα των υποδοχέων πόνου που βρίσκονται στην επιδερμίδα. Με την χρήση του Kinesio Tape επιτυγχάνουμε την ανύψωση του δέρματος, αυξάνοντας έτσι τον ενδιάμεσο χώρο και επιτρέποντας τη μείωση της φλεγμονής των περιοχών.

Τι βελτιώνει η εφαρμογή του;

Η θεωρία του kinesiology tape υποστηρίζει πως η εφαρμογή του μπορεί να μειώσει τα επώδυνα συμπτώματα σε τραυματισμούς, να αυξήσει το εύρος της κίνησης, να βελτιώσει την ιδιοδεκτικότητα και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας. Όλα αυτά επιτυγχάνονται αφενός με τη δημιουργία τάσης, αφετέρου με την ανύψωση του δέρματος και την αύξηση του κενού κάτω από αυτό.

Η Ιστορία του Kinesio Taping

Δημιουργός της μεθόδου της ελαστικής ταινίας είναι ο Ιάπωνας Dr. Kenzo Kase, ο οποίος ανέπτυξε την συγκεκριμένη μέθοδο taping θέλοντας να επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης των μαλακών μορίων (μυς, τένοντες, σύνδεσμοι, περιτονία) και των αρθρώσεων.

Το Kinesio Tape διαφέρει από τις υπόλοιπες ταινίες, αφού είναι μία ελαστική ταινία με ελικοειδής αυλακώσεις χωρίς κάποια φαρμακευτική ουσία. Βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι συμπεριφέρεται σαν το δέρμα ανασηκώνοντας την περιτονία κάτω από αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη λεμφική παροχέτευση της περιοχής σε περίπτωση οιδήματος ή αιματώματος, καθώς και την ανακούφιση από τον πόνο, που προκαλείται από την εφαρμογή πίεσης στους αλγοϋποδοχείς.

Πολλοί αθλητές από όλους τους αθλητικούς χώρους (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, στίβο, γκολφ, τένις) κάνουν χρήση του Kinesio Tape, τόσο για να προλαμβάνουν τραυματισμούς, όσο και για την αποκατάσταση τους.

Φροντίστε το σώμα σας σήμερα για να σας φροντίσει εκείνο αύριο

Το σώμα σας είναι η προτεραιότητα σας και δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, επικοινωνήστε με έναν ειδικό μας σήμερα.

Shopping Basket