Tecar Therapy

Tecar Therapy

Τι είναι η θεραπεία Tecar;

Η θεραπεία με ενέργεια Tecar, γνωστή και ως Tecar Therapy, έχει εφαρμοστεί και υποστηριχτεί από χιλιάδες ασθενείς, αλλά και πολλούς κορυφαίους αθλητές, αφού οι θεραπευτικές της ιδιότητες επιφέρουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή της. Σήμερα, αποτελεί σημείο αναφοράς, με περισσότερα από 3200 κέντρα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στον κόσμο σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, να έχουν εντάξει στις θεραπείες τους, την θεραπεία Tecar (θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων – Tecar Therapy).

Η ενέργεια που χρησιμοποιείται κατά τη θεραπεία Tecar (Tecar Therapy) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “ένας οργανικός επιταχυντής της φυσιολογίας”. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 300 kHz και 1 MHz. Η ενέργεια αυτή επιταχύνει τη “φυσική αναγέννηση” των βιολογικών ιστών, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ταχύτερη επούλωση των ιστώνμείωση του πόνου και σύντομη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα. Αποτελεί μία εντελώς μη επεμβατική και 100% φυσική ενέργεια για το ανθρώπινο σώμα, λόγω της χαμηλής της έντασης, ενώ μας επιτρέπει την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών προβλημάτων στο χώρο της φυσικοθεραπείας, του αθλητισμού, αλλά και της αισθητικής.

Μέσω της ενέργειας αυτής προκαλείται στο κυτταρικό περιβάλλον ροή ιόντων Na και Κ με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Οι ταλαντώσεις αυτές στη συνέχεια οδηγούν στην αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης, γεγονός που καθιστά πιο ευνοϊκές τις ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, ταχύτερη την επούλωση των ιστών.

Πότε μπορεί να εφαρμοστεί θεραπεία Tecar;

Η θεραπεία Tecar (Tecar Therapy) μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλές παθήσεις, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στον χώρο της αποκατάστασης. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η ενδογενής θερμότητα που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό ως αντίδραση στη λειτουργία της συσκευής.

Το όνομα της προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Transfer Electricity Capacitive and Resistive, και ουσιαστικά πρόκεται για μία συσκευή που μεταφέρει ενέργεια στους ιστούς του σώματός μας. Σε αντίθεση με άλλα φυσικοθεραπευτικά μηχανήματα, το Tecar Therapy μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά την οξεία, όσο και κατά την χρόνια φάση μίας παθολογίας. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου την κάνει μοναδική, αφού ο ασθενής αντιλαμβάνεται άμεσα το οφέλη της θεραπείας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η μείωση του πόνου του ασθενούς και η αύξηση του εύρους των κινήσεων, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Οι ενδείξεις για την εφαρμογή Tecar Therapy είναι πάρα πολλές, ενώ μία τέτοια θεραπεία μπορεί να προσφέρει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση, διακοπή του φαύλου κύκλου πόνος – φλεγμονή – δυσκαμψία, απελευθέρωση του εύρους των αρθρώσεων, ινολυτική δράση, μείωση του οιδήματος, διευκόλυνση της διάχυσης του αίματος, βελτίωση της διαδικασίας ανάρρωσης, μείωση του χρόνου ανάκτησης και συνεπώς επιτάχυνση της επιστροφής στη φυσική άσκηση.

Εξαιρετικά αποτελέσματα έχει τόσο σε οξείες, όσο και σε χρόνιες παθήσεις, όπου σε μία θεραπευτική αγωγή 8 έως 10 συνεδριών, με ένα ρυθμό 2 έως 3 ανά εβδομάδα συνεδρίες, επιφέρει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα στην αναδιοργάνωση των ιστών.

Τι προσφέρει η θεραπεία Tecar;

Επιτάχυνση του μεταβολισμού

Προκαλεί επιτάχυνση των φυσιολογικών επουλωτικών διαδικασιών του οργανισμού στην πάσχουσα περιοχή, δρώντας στην φλεγμονή, στο οίδημα και στον πόνο ανάλογα με την περίπτωση.

Αύξηση αιματικής κυκλοφορίας

Βελτιώνει τη μεταφορά του οξυγόνου στους περιφερικούς ιστούς και συνεπώς και στις λιγότερο αρδευόμενες περιοχές (π.χ. ινώσεις, συσπάσεις κλπ.), απελευθερώνοντας έτσι την κίνηση.

Στοχευμένη μεταφορά ενέργειας

Με τα ηλεκτρόδια CET και RET η μεταφορά της ενέργειας μέσα στο σώμα του ασθενούς, μπορεί να εστιαστεί είτε τοπικά, είτε συνολικά, καθώς επίσης σε επιφανειακούς ή εν τω βάθει ιστούς.

Άμεση & Διαρκής Αναλγησία

Η ενέργεια προκαλεί ταλαντώσεις, οι οποίες διαταράσσουν την συμβατική εναλλαγή του σήματος πόνου. Έτσι οι νευρικές ώσεις διακόπτονται και ο ασθενής νιώθει άμεση ανακούφιση.

Φροντίστε το σώμα σας σήμερα για να σας φροντίσει εκείνο αύριο

Το σώμα σας είναι η προτεραιότητα σας και δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, επικοινωνήστε με έναν ειδικό μας σήμερα.

Shopping Basket